VOCEA CARE NE UNEȘTE

Republica Moldova va cumpăra gaze naturale din România

Autoritățile din Republica Moldova vor să cumpere gaze naturale din România. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, aflată în vizită oficială la București, săptămâna trecută. România nu va abandona Moldova, a declarat, la rândul său, Klaus Iohannis.

„Situația este una fragilă, principala cauză fiind dependența energetică de Rusia”, a declarat președinta Maia Sandu, care a subliniat că războiul din Ucraina vecină a destabilizat piața energetică și securitatea energetică a țării.

„Pentru gaz plătim deja un preț dublu decât îl plătesc consumatorii din România. Situația ne cere să acționăm cu urgență maximă și să găsim soluții alternative pentru a asigura stabilitatea țării și a trece cu bine de iarnă”, a menționat președinta Republicii Moldova.

În condițiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puțin, iar pe piața internațională gazele rusești sunt tot mai scumpe, urmează o iarnă complicată, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

„Suntem foarte conștienți de situația extrem de dificilă în care se găsește Republica Moldova

„Suntem foarte conștienți de situația extrem de dificilă în care se găsește Republica Moldova și am convenit să lucrăm diferite variante, diferite scenarii și să avem planuri concrete, pregătite pentru toate scenariile pe care putem să ni le imaginăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe fondul îngrijorărilor statelor europene cu privire la livrarea de gaze, autoritățile de la București au anunțat, luna trecută, că România dispuse de suficiente cantități de gaze pentru a fi acoperit necesarul energetic pentru iarnă.

Articole similare

spot_img

cele mai populare