VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova, cel mai vulnerabil stat din Europa din punct de vedere climatic

Republica Moldova este considerată drept cea mai vulnerabilă țară din Europa din punct de vedere climatic. Autoritățile prognozează că impactul schimbărilor climatice asupra mediului și economiei se vor intensifica în următorii ani. În acest sens, Guvernul a aprobat azi Programul național de sporire a rezilienței climatice până în 2030.

Planul de acțiuni stabilește priorități ce urmează să fie realizate în două etape: 2023-2027 și 2028-2030. Programul se axează pe șase sectoare vulnerabile la schimbările climatice – agricultura, sănătatea, sectorul forestier, cel energetic, al transporturilor și al resurselor de apă.

 „Programul național de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030 constă în asigurarea integrării măsurilor de adaptare în politicile sectoriale, în sinergie cu documentele de politici în domeniul adaptării la schimbările climatice, cât și în domeniul gestionării riscurilor de dezastre. Programul a fost elaborat pentru sporirea rezilienței climatice a țării. În acest scop sunt necesare politici cu acțiuni țintite”, a declarat ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Ca urmare a aprobării programului, se va facilita și realizarea agendei naționale de dezvoltare inclusă în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, a obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate în cadrul acesteia, precum și a Contribuției Naționale Determinate (CND) actualizată, prezentată de Republica Moldova în anul 2020 în temeiul Acordului de la Paris.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.