VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova a devenit membru oficial al Rețelei Europene de Poliție Rutieră (ROADPOL)

Republica Moldova a devenit membru oficial al Rețelei Europene de Poliție Rutieră (ROADPOL). Asta după ce ieri, 29 septembrie, în cadrul reuniunii oficiale a Rețelei Europene de Poliție Rutieră (ROADPOL) care a avut loc la Madrid (Spania), prin vot unanim, a fost aprobată aderarea Republicii Moldova la această rețea. 

Astfel, Poliția Națională a Republicii Moldova va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției. La fel, urmează a fi efectuate operațiuni comune, cu schimb de specialiști și echipamente performante, în vederea asigurării securității transnaționale. 

”Apartenența la ROADPOL va permite implementarea proiectelor împreună cu instituțiile de ordine publică europene și alinierea la standardele de dotare cu echipamente a subdiviziunilor poliției. Astfel, va crește calitatea serviciilor polițienești.

În cadrul celei de-a 3-a reuniuni a membrilor ROADPOL, a fost pusă în discuție importanța și necesitatea conștientizării pericolelor la care sunt expuși șoferii și pietonii, precum și rolul crucial pe care îl are aplicarea corectă și eficientă a legii.

Delegația Republicii Moldova a prezentat activitatea care se desfășoară pe segmentul circulației rutiere și sporirea siguranței rutiere la nivel local. De asemenea, s-a comunicat despre modificările la legislație, care au ca scop responsabilizarea șoferilor”, se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General de Poliție.

Menționăm că ROADPOL este o rețea europeană a poliției rutiere, prezentă în 28 țări. Scopul organizației este de a reduce numărul de decese și răniri grave pe drumurile europene. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.