VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

IGP: Un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, au dat dovadă de un comportament neadecvat

În dimineața zilei de vineri, 30 septembrie, un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, în timpul manifestației au dat dovadă de un comportament neadecvat, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit IGP, aceștia, împreună cu unul dintre organizatorii acțiunii de protest (președintele r. Orhei), Dinu Țurcanu, având intenția de a intra în curtea Președinției și de a periclita activitatea instituției, au fost stopați de forțele de ordine antrenate la menținerea ordinei și securității publice.

Oamenii legii declară că Dinu Țurcan și participanții la manifestație au fost somați de nenumărate ori de angajații poliției să renunțe la intențiile lor, dar aceștia nu s-au conformat cerințelor legale.

„Pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime ale colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cât și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă, acesta a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare. Pe caz a fost inițiată o procedură contravențională în stabilirea tuturor circumstanțele” menționează Poliția.

Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente.

Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.