VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reprezentanții Guvernului R. Moldova solicită discuții cu Ambasada Federației Ruse de la Chișinău despre embargoul asupra fructelor și legumelor moldovenești

În cadrul unei ședințe de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost discutat subiectul despre interzicerea de către Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a importului temporar de produse agricole moldovenești.

Reprezentanții ministerului au menționat că notificarea din partea Rosselhoznadzor cu privire la starea fitosanitară necorespunzătoare a produselor vegetale autohtone a fost recepționată abia în această dimineață.

Specialiștii de la ANSA au declarat că sunt deschiși pentru dialog cu instituțiile responsabile de controlul fitosanitar din Federația Rusă, în scopul îmbunătățirii clarității și realizării unui schimb de informații extins.

Pentru a asigura un cadru eficient de cooperare la acest subiect și pentru a identifica soluții, MAIA intenționează să organizeze săptămâna viitoare o rundă de discuții cu Ambasada Federației Ruse la Chișinău.

Amintim că Rosselhoznadzor a interzis, începând cu 15 august, importul unor produse agricole din R. Moldova, cu excepția celor din raioanele din stânga Nistrului, din cauza așa ziselor „încălcări repetate ale standardelor de calitate”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.