VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reprezentanții etniilor își promovează specificul în cadrul unui festival

Peste 20 de echipe, ce reprezintă etniile din țară, și-au dat întâlnire, astăzi, în Parcul Central din Capitală în cadrul celei de-a XXII-a ediție a Festivalului Etniilor ”Unitate prin diversitate”.

Participanții festivalului au depus, de dimineață, flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care delegațiile și oaspeții evenimentului au vizitat curțile improvizate ale organizațiilor etnoculturale.

Programul festivalului va continua cu expoziții de carte, lucrări de artă decorativă-aplicativă, arte plastice, artizanat, costume naționale, dar și programe artistice desfășurate pe aleile din parc.

Toți doritorii vor putea urmări și participa la master-class-urile din zona gastronomică. Festivalul va oferi momente de dans și muzică tradițională, prezentate de peste 20 de ansambluri ale grupurilor etnice. Cei mici au și ei o zonă – ”Orășelul copiilor”, unde vor fi întâmpinați de animatorii ce le vor propune un program distractiv.

Festivalul etniilor va culmina cu Hora Prieteniei, care va avea loc pe platoul în preajma havuzului central din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.