VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Replici tăioase în Parlament. Socialiștii, acuzați că se închină Kremlinului, după vizita făcută la Moscova

Deputații din PAS și socialiștii și-au dat replici tăioase în Parlament, motivul scandalului fiind recenta vizită a parlamentarilor PSRM la Moscova, acolo unde au avut întrevederi cu oficiali ai Partidului pro-Putin ”Rusia Unită”.

Totul a început după ce deputatul PAS Andrian Cheptonar le-a cerut parlamentarilor din PSRM să vină cu explicații în fața cetățenilor despre vizita în capitala unui stat agresor.

”De ce au mers să se întâlnească cu ”Edinnaia Rossia”, cu partidul criminalului căutat de Curtea Penală Internațională de la Haga, Vladimir Putin. Ei, totuși, au evitat să răspundă și au băgat capul în nisip, se prefac că cetățenii nu au dreptul să audă acest răspuns. Dacă ei sunt în dificultate să dea un răspuns, eu le-aș sugera să spună așa cum este. S-au dus să pupe cizma rușilor, să-i asigure că ei pot fi folosiți în interesele Federației Ruse în Moldova” a declarat Andrian Cheptonar.

Deputații socialiști, printre care și Grigore Novac, au catalogat acuzațiile drept tâmpite și neinspirate.

”Noi am fost la un forum economic important. Noi putem da darea de seamă în fața cetățenilor, nu în fața unui agent străin din Parlament”, a declarat Grigore Novac.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, un grup de deputați socialiști, condus de Vlad Batrîncea, a mers la Moscova, acolo unde a avut întâlniri cu reprezentanți ai Partidului pro-Kremlin ”Rusia Unită”, aflat sub aripa lui Vladimir Putin. De asemenea, formațiunea susține deschis agresiunea Rusiei în Ucraina, iar toamna trecută a votat legea cu privire la încorporarea și anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie la Rusia.

Citește și: Ostentația PSRM: Socialiștii, găzduiți la Moscova de Partidul pro-Kremlin ”Rusia Unită”, promotor al agresiunii în Ucraina

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.