VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Registrul monumentelor R. Moldova ocrotite de stat va fi actualizat

Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat va fi actualizat. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Prin această inițiativă legislativă, autorii urmăresc luarea sub protecția statului a unor bunuri de patrimoniu cultural-istorice, pentru a le păstra autenticitatea și a le pune în valoare în calitate de elemente ale patrimoniului cultural.

Astfel, Registrul monumentelor va fi completat cu o serie de imobile din Chișinău, Nisporeni, Bălți și din satul Buciușca, raionul Rezina. De asemenea, în cazul bisericilor din lemn din Hirișeni, raionul Telenești, și din satul Gîrbova, raionul Ocnița, va fi modificată adresa de localizare, pentru că acestea au fost strămutate pe terenul Muzeul Satului din Chișinău.

Proiectul de hotărâre va fi propus spre adoptare în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.