VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Registrul digital al fermierilor, un proiect inițiat de Ministerul Agriculturii

În următorii ani, va fi dezvoltată o platformă digitală pentru evidența tuturor terenurilor agricole, a culturilor cultivate și a modului de utilizare a terenurilor. Studiul de fezabilitate a Registrului fermierilor a fost elaborat și prezentat astăzi.

Platforma va deveni un suport util în luarea deciziilor de către autorități în procesul de acordare a subvențiilor agricultorilor, precum și de prevenire a utilizării iraționale a suprafețelor agricole.

 „Digitalizarea agriculturii este prioritatea principală la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Atunci când ne întâlnim cu agricultorii, majoritatea solicită acest lucru. Mă bucur că am ajuns la această fază definitorie. Discuțiile despre elaborarea registrului au început în luna septembrie a anului trecut, iar astăzi asistăm la prezentarea studiului de fezabilitate. Sperăm că în câțiva ani să avem un sistem digital de evidență a tuturor activităților care se întâmplă în sectorul agricol”, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

 Noul sistemul va conține imagini ortofoto, adică date geospațiale, ce vor putea fi accesate de instituțiile statului și fermieri. De asemenea, vor fi stocate date despre activitățile agricole, tipologia și dimensiunea exploatațiilor agricole gestionate de agricultori.

 În acest sens, este planificat ca în perioada următoare să fie identificate cel puțin 3 raioane unde se va fi implementa un proiect-pilot de testare a tuturor modulelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.