VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

„Limba română este patria mea”: Concert la Chișinău cu artiști de pe ambele maluri ale Prutului

Un concert cu genericul „Limba română este patria mea!” va avea loc pe 27 martie la Chișinău. Evenimentul va fi organizat pentru a marca 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Potrivit presei române, în cadrul concertului, pe scenă vor urca nume mari ale cântecului şi teatrului românesc. Este vorba despre maestrul Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”, Gheorghe Zamfir, Grigore Leșe, Vali Boghean Band, Cristofor Aldea-Teodorovici, actriţa Maia Morgenster, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” etc.

Concertul va avea loc luni, 27 martie, de la ora 19,00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Biletele pot fi procurate online şi la casele Palatului Naţional.

Pe 27 martie, Sfatul Țării a votat prin vot nominal deschis în favoarea Unirii cu România, declarația Sfatului Țării menționând că: „Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna SE UNEȘTE CU MAMA SA, ROMÂNIA”.

Declarația de unire se încheia cu cuvintele: „Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururea și totdeauna!”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.