VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reforma patentelor: Circa 1.600 de comercianți oferă bon fiscal cumpărătorilor

1.584 de comercianți din R. Moldova muncesc cu aparat de casă și oferă bon fiscal cumpărătorilor. Despre aceasta anunță ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, care precizează că pas cu pas, foștii titulari de patentă se conformează benevol și tranzitează la activitatea independentă.

Câteva cifre privind migrația ex-patentarilor. Cel mai activ raion este Criuleni – 66,67%, urmat de Anenii Noi – 64,18% Cahul – 62,83% Cimișlia – 60,24%, Ialoveni – 48,21%. Și raionul Soroca merită de menționat. În ultima săptămână, 34 de comercianți au trecut la noul regim fiscal. În activitatea independentă – se achită 1% din vânzări – cel mai mic impozit din Europa, fără registre de casă, hârțoage și rapoarte, plafon de vânzări – de 4 ori mai mare, de la 300 mii lei la 1,2 mln lei, primii trei ani – doar controale consultative, cu excepția încălcărilor grave și repetate. Legal și transparent”, a subliniat Alaiba.

Totodată, ministrul subliniază că ODA recepționează până pe 31 august 2023 cereri pentru compensații pentru cei care trec la activitatea independentă.

Solicitarea compensației de pâna la 10.000 lei o faceți prin depunerea online a unei cereri, însoțită de documente confirmative privind cheltuielile pe care le-ai avut”, a mai scris Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.