VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel mai așteptat festival al verii: În perioada 18-20 august la Orhei se va desfășura Gustar Music 2023

Muzică bună, turism și experiențe unice în inima rezervației „Orheiul Vechi” îi așteaptă pe participanți la Festivalul verii Gustar care va avea loc în perioada 18-20 august.

Persoanele vor avea posibilitatea să asculte melodiile interpretate de câștigătorii Eurovision de anul trecut, Kalush Orchestra din Ucraina. Pe teritoriul rezervației va fi amenajată o zonă pentru copii și o zonă de yoga, precum și un cinematograf în aer liber.

Vizitatorii la festival au opțiunea să facă camping, să viziteze vechile mănăstiri rupestre de la Orheiul Vechi, să guste delicii din bucătăria moldovenească, balcanică și europeană, să deguste vinurile moldovenești și să facă un tur la vinăriile din zonă, scrie IPN. De asemenea, vor fi organizate masterclass-uri.

Gustar Music Festival 2023 a pregătit un program muzical cu participarea unuia dintre cei mai cunoscuți artiști din Balcani, Goran Bregović din Bosnia și Herțegovina.

Este invitată și una dintre cei mai de succes artiști și compozitori din Europa de Est, Minelli. De asemenea, în fața publicului vor evolua muzicieni și trupe din Republica Moldova, printre care compozitorul și instrumentistul Valentin Boghean, precum și Tharmis & Valentin Uzun, populari pentru muzica lor cu ritmuri din Balcani, și mulți alții.

Gustar Music Festival este primul festival din Moldova care, în 2010, a transferat muzica live și scena de concert în amfiteatrul natural al unuia dintre cele mai frumoase locuri istorice din Republica Moldova – Rezervația „Orheiul Vechi”. Gustar a inclus Moldova în lista țărilor europene cu cele mai bune festivaluri de muzică. Numele festivalului provine de la un cuvânt vechi, cu rădăcini latine, care înseamnă „august”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.