VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reforma justiției din R. Moldova, un proces dificil, dar esențial, susține Siegfred Mureșan

Europarlamentarul Siegfred Mureșan a discutat în detalii despre provocările majore pe care le are reforma justiției în R. Moldova. Oficialul a comparat acest proces cu experiența României, subliniind că a fost nevoie de mulți ani pentru ca reformele în domeniul justiției să înceapă să producă rezultate palpabile.

„Reforma justiției este cea mai dificilă, dar și cea mai crucială pentru viitorul Republicii Moldova”, a afirmat Mureșan, în cadrul emisiunii „Realitatea românească” de la Vocea Basarabiei, cu Nelly Sambriș.

El a explicat că o justiție puternică și independentă este esențială pentru combaterea corupției și pentru asigurarea respectării legii. Potrivit europarlamentarului, fără o justiție reformată și funcțională, toate celelalte reforme riscă să fie ineficiente.

Mureșan a adăugat că Uniunea Europeană oferă sprijin tehnic și financiar pentru acest proces, dar succesul depinde în mare măsură de voința politică internă și de angajamentul autorităților moldovene de a implementa schimbările necesare. „Este important ca cetățenii să vadă rezultate concrete și să aibă încredere în sistemul judiciar”, a concluzionat europarlamentarul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.