VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Record termic, înregistrat în R. Moldova: Orașul unde temperatura a atins +18,1ºС în ianuarie

În luna ianuarie 2023 în Republica Moldova a fost înregistrat un nou record termic. Despre aceasta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit sursei citate, pe 18 ianuarie 2023 temperatura maximă a aerului pe teritoriul republicii a atins +18,1ºС (stația meteorologică Ceadâr-Lunga), ceea ce în lunа ianuarie se semnalează pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale.

SHS mai notează că recordul precedent s-a înregistrat pe 5 ianuarie 2022 și a constituit +17,4ºС (stația meteorologică Tiraspol).

Totodată, specialiștii subliniază că adițional, pe 18 ianuarie 2023 temperatura medie zilnică a aerului pe teritoriul țării a depășit valorile normei cu 12-14°C (norma constituie -2..-4°C), fiind în luna ianuarie, de asemenea, pentru prima dată din toată perioada de observații meteorologice.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.