VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recomandările ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, pentru a preveni apariția virozelor: Măsurile sunt simple

În prima săptămână a anului 2023 morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS), infecții respiratorii severe (SARI) și gripă se află la nivel de intensitate medie, atestându-se o descreștere cu 12,8% în comparație cu săptămâna precedentă. Despre aceasta anunță ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministra subliniază că diminuarea cazurilor de îmbolnăviri se constată și în municipiul Chișinău.

”Numărul cazurilor de gripă se menține la nivel relativ constant pe parcursul ultimilor 3 săptămâni dar a fost înregistrat primul caz de deces în urma complicațiilor infecției gripale. De asemenea s-a micșorat cu 7,8% numărul de spitalizări comparativ cu săptămâna trecută”, a scris Nemerenco.

Totodată, ministra subliniază că măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor sunt simple.

Evitați în această perioadă aglomerațiile, purtați masca de protecție, în special în transportul public, respectați distanța de cel puțin un metru de alte persoane în spațiul public, respectați eticheta tusei și strănutului, aerisiți periodic încăperea în care vă aflați, spălați-vă regulat mâinile și adresați-vă imediat medicului la primele simptome de boală – febră, dureri de cap, strănut, tuse, stare de slăbiciune. Nu duceți copiii cu simptome în colectivități. Da, și nu consumați știri false manipulatorii chiar dacă sunt emise de unii din domeniul de sănătate. Ele sunt periculoase ca și gripa. Aveți grijă de sănătatea Dvs si a celor dragi!”, a mai scris ministra.

Citește și: Peste 200 de cazuri de gripă, înregistrate într-o săptămână: Raioanele cele mai afectate

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.