VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recomandări din partea SUA pentru întărirea securității infrastructurii din sectorul energetic

Specialiștii Departamentului Energiei al Statelor Unite au efectuat un studiu al sectorului energetic din Republica Moldova și au formulat o serie de recomandări pentru întărirea securității cibernetice a infrastructurii critice. Recomandările au ca obiectiv prevenirea eventualelor atacuri asupra infrastructurii critice, în contextul crizei energetice și, în special, a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Borosan, a mulțumit pentru asistența oferită de Statele Unite, subliniind că un studiu similar, elaborat în 2019, pentru operatorul național de sistem, Moldelectrica, a efectuat modelări pentru situații de urgență posibile.

”Rezultatele acestui studiu ne-au fost foarte utile în ajunul crizei energetice, inclusiv în contextul unei posibile deconectări de sistemul energetic ucrainean. În baza acestora, a fost elaborat planul de pregătire pentru sezonul rece 2022-2023, iar acum suntem pe ultima sută de metri cu noul plan. Documentul prevede, de asemenea, 3 scenarii, cel mai rău fiind sistarea totală a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom, inclusiv pentru malul stâng al Nistrului. În acest caz, însă, situația va deveni o problemă de nivel regional”, a declarat Constantin Borosan.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.