VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean solicită o analiză a accidentelor rutiere grave din ultimii 5 ani : Să vedem care sunt antecedentele șoferilor și ce magistrați au judecat aceste cazuri

Premierul Dorin Recean a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros o analiză detaliată la toate accidentele rutiere care au avut loc în ultimii 5 ani, soldate cu decese și situații grave pentru a vedea care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt magistrații care au judecat aceste cazuri.

Șeful Guvernului s-a referit în special la judecătorii care aplică pedepse prea blânde șoferilor, iar cei din urmă recidivează.

„Rog să avem o analiză detaliată, pentru ultimii 5 ani, la toate accidentele rutiere care s-au soldat cu decese și situații grave ca să vedem care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt concret judecătorii care au judecat aceste cazuri”, a solicitat Dorin Recean în debutul ședinței cabinetului de miniștri din 14 august.

Prim-ministrul a declarat că situația din justiția moldovenească deja „iese din tiparele teatrului absurdului”.

„Minoritatea coruptă din sectorul justiție încearcă marea cu degetul iar situația din justiție deja iese din tiparele teatrului absurdului. vreau să spun că că vom continua să insistăm pe această reformă și pe curtarea sistemului. Vreau să transmit acestei minorități corupte că nu puteți pretinde independență dacă nu aveți legitimitate. Iar voi ați ieșit din legitimitate”, a mai declarat Recean.

În acest sens, Recean a venit și cu un exemplu concret, când magistrații eliberează de răspundere persoanele care au provocat accidente rutiere soldate cu decese.

„Atunci când poliția documentează de câteva ori aceeași oameni beți la volan, ca peste o perioadă de timp oamenii aceștia să comită accidente în care mor alți oameni. Vreau să văd ce a sta la baza deciziilor acestor judecători care au justificat eliberarea acestor oameni”, a precizat șeful Executivului.

Solicitarea premierului vine după ce în urma unei investigații jurnalistice s-a dovedit că șoferul care a provocat pe 24 iulie un accident rutier pe bulevardul Decebal, soldat cu decesul unei femei de 29 de ani, figurează în mai multe dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. În 2016 a fost amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție, scrie Ziarul de Gardă. 

În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere a șoferului respectiv și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată.

Citește și: Șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal, soldat cu victime, figurează în mai multe dosare penale

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.