VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, la ședința cu președinții de raioane: „Este important să coordonăm agendele autorităților centrale și locale”

Prioritățile Guvernului în contextul deschiderii negocierilor cu Uniunea Europeană, oportunitățile programelor de cooperare transfrontalieră și utilizarea eficientă a banilor publici au fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinții de raioane și șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, în cadrul unei ședințe desfășurate la Casa Guvernului. 

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, premierul a îndemnat reprezentanții autorităților publice locale să dezvolte capacitățile de scriere a proiectelor și să formeze, la nivel raional, echipe responsabile pentru elaborarea acestora.

De asemenea, premierul Dorin Recean a accentuat importanța sustenabilității proiectelor, pentru livrarea unor rezultate cu impact pe termen lung pentru oamenii din localități. 

„Obiectivul nostru comun este să creștem bunăstarea cetățeanului. În acest sens, este important să coordonăm agendele autorităților publice centrale și locale, să prioritizăm necesitățile oamenilor și să facem investiții care dezvoltă capacitatea noastră de a-i deservi”, a precizat prim-ministrul Dorin Recean. 

La ședință au fost prezentate oportunitățile de atragere a investițiilor prin prisma proiectelor transfrontaliere, istoriile de succes și aspectele privind condițiile de eligibilitate.

Menționăm că țara noastră este eligibilă pentru participare în cadrul a trei programe cofinanțate de UE: Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027 și Programul Regiunii Dunărea Interreg 2021-2027. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.