VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, întrevedere cu deputații Adunării Populare din UTA Găgăuzia: „Respectarea legii este fundamentală”

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu 9 deputați din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, unde le-ar fi spus că „respectarea legii este fundamentală” . Precizările au fost făcute pe 20 septembrie de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. 

Daniel Vodă a mai precizat că la întâlnire „s-a discutat despre sincronizarea unei agende comune vizând promovarea bunăstării comunității în regiune”.

 „Aici aș vrea să confirm, într-adevăr a fost o întâlnire recentă a premierului Dorin Recean cu 9 reprezentanți a Adunării Populare din UTA Găgăuzia în care s-a vorbit despre sincronizarea unei agende comune vizând promovarea bunăstării comunității în regiune, dar și într-o demonstrație unanimă față de principiile democrației, premierul Recean și deputații Adunării Populare au conchis că respectarea legii este fundamentală și că integritatea aleșilor locali se află în centrul unei guvernări transparente și responsabile”, a comunicat Vodă.

La ședința respectivă pe lângă premierul Dorin Recean au mai participat șeful SIS, Alexandru Musteață, reprezentanți ai Procuraturii Generale, ai Procuraturii Anticorupție, dar și fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, scrie NewsMaker.

Potrivit NewsMaker care citează surse aflate sub protecția anonimatului, reprezentanții autorităților centrale au încercat să-i convingă pe deputații găgăuzi să nu se grăbească să aprobe comitetul executiv propus de bașcanul Evghenia Guțul.

Cu toate acestea, Adunarea Populară a Găgăuziei a aprobat astăzi componența nominală a Comitetului executiv de la Comrat, după aproape nouă luni de criză politică în regiune.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.