VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Recean către locuitorii din Găgăuzia: Nimeni în locul vostru nu va alege bașcanul. Nici Chișinăul și nici Moscova

Bașcanul UTA Găgăuzia trebuie să fie ales conform legislației R. Moldova și a legislației autonomiei, și acest lucru se va întâmpla, a spus premierul Dorin Recean în debutul ședinței cabinetului de miniștri de miercuri, 17 mai.

Premierul s-a adresat către locuitorii din autonomie și i-a asigurat că nimeni în locul lor nu va alege guvernatorul regiunii și a chemat populația la calm.

„Nimeni, în locul locul lor nu va alege bașcanul. Nici Chișinăul, nici Moscova nici cei care se află acum aiurea în loc să își ispășească pedeapsa. Chem toată lumea să fie calmă iar instituțiile statului să funcționeze la orice nivel. Constituția R. Moldova garantează tuturor cetățenilor dreptul la un proces echitabil. Respectiv problemele care au fost identificate și documentate vor fi prezentate în instanță pentru a da o apreciere. Alegerile, oricare ar fi ele, din orice colț al țării trebuie să se desfășoare conform legislației R. Moldova”, a menționat Recean.

Șeful executivului a dat asigurări că Guvernul va lucra în continuare cu toți cei care sunt aleși de cetățenii din autonomie să le reprezinte interesele, dar nu va lucra cu persoanele care reprezintă interese străine.

„Vreau să menționez tuturor locuitorilor din UTA Găgăuzia că Guvernul în continuare va lucra să asigure serviciile publice ale cetățeniilor din autonomie. Vom lucra cu primarii și nemijlocit cu cetățenii, vom lucra cu toți cei care sunt aleși de cetățenii din autonomie să le reprezinte interesele. Ceea ce noi nu vom face, este să lucrăm cu oamenii care reprezintă alte interese decât cele ale cetățenilor din autonomie. De câte ori vom identifica că cineva încearcă să aibă o altă agendă decât cea a cetățenilor, sistemul de aplicare a legii va interveni corespunzător”, a precizat premierul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.