VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean a criticat din nou doi judecători: Voi continua să dau nume, indiferent de proteste și nemulțumiri

Premierul Dorin Recean a făcut public numele a încă doi judecători care, potrivit lui, iau decizii incorecte. Este vorba despre judecătoarea Angela Catană și Ludmila Beșliu.

Prim-ministrul afirmă că reforma justiției și curățarea sistemului de justiției este prioritatea ce trebuie făcută „nu pentru că ne integrăm în Uniunea Europeană, ci pentru că trebuie făcută”. Șeful Executivului a spus că va face public numele judecătorilor care admit încălcări în activitate, indiferent de nemulțumirile și criticile apărute anterior.

”Angela Catană care a dispus că BNM este civilmente responsabilă în dosarul Frauda Bancară acolo unde procurorii învinuiesc factorii de decizie din BNM care au admis și au contribuit la furtul miliardului. Asta înseamnă că Ion fură de la Vasile, Vasile caută justiție, iar justiția dispune nu Ion să recupereze prejudiciul, dar Vasile. Ludmila Beșliu, care a decis că dosarul unui inculpat pe furtul miliardulu,i și anume Plahotniuc, trebuie să fie comasa la un dosar mai mare. Haideți să dăm tot la colhoz, că la colhoz se fură și nimeni nu este responsabil”, a declarat Recean.

Amintim că anterior Dorin Recean a mai făcut public numele mai multor judecători ai Curții de Apel Chișinău care au emis o hotărâre ce a anulat decizia CSE prin care Partidul „Șansă” a fost scos din cursa electorală cu două zile înainte de scrutinul local din 5 noiembrie. Ulterior CSM i-a cerut premierului să se abțină de la asemenea declarații. Astăzi, Recean a punctat că va continua să ofere nume, chiar dacă ar putea fi criticat. 

„Voi continua să fac acest lucru și vreau să încurajez judecătorii onești să facă un pas înainte și să curățăm justiția de corupție”, a punctat prim-ministrul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.