VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția partidului, după ce Zinaida Greceanîi a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a PSRM

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a venit cu o reacție, după ce președintele fracțiunii parlamentare BCS, Zinaida Greceanîi, a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a PSRM.

Într-un comunicat remis presei, PSRM menționează că ”“oamenii buni” implementează cele mai josnice metode de reprimare, plasându-se mai presus decât legea, procedurile democratice și bunul simț”.

De această dată, ținta atacului a devenit Zinaida Greceanîi, ex-prim-ministru, ex-președinte al Parlamentului Republicii Moldova, ex-președinte al Partidului Socialiștilor și actualul președinte al fracțiunii parlamentare a BCS. Zinaida Greceanîi este unul dintre cei mai corecți politicieni și o persoană ce se remarcă prin înalte calități morale, care a muncit mulți ani pentru dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova. Atacul absolut nejustificat împotriva unei asemenea personalități este o sfidare a legii, a bunului simț și o depășire a oricăror “linii roșii”.

Astfel de acțiuni arată nivelul de degradare a regimului și a justiției sale “de buzunar”. Inspirându-se din cele mai odioase regimuri dictatoriale, “oamenii buni” implementează cele mai josnice metode de reprimare, plasându-se mai presus decât legea, procedurile democratice și bunul simț”, notează PSRM.

Totodată, PSRM subliniază că consecințele acestor provocări ar putea fi foarte grave pentru regimul actual.

Evident că atacul împotriva reprezentanților Partidului Socialiștilor poartă un caracter politic. În mod special, procurorii regimului Sandu practică asemenea atacuri în zilele și în timpul când au loc ședințele plenare ale Parlamentului.

Scopul acestor persecutări politice este doar unul – intimidarea oponenților politici și curățarea arenei politice din țară. Urmărim cu nedumerire cum militanții de ieri pentru democrație și libertatea de exprimare, pentru o justiție corectă și o luptă politică onestă, se transformă în gropari ai democrației, într-un regim care utilizează instrumentele represive ale epocii statului “capturat” împotriva adversarilor săi politici și a propriului popor.

Pentru fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, pentru Partidul Socialiștilor și pentru cetățenii țării noastre, care o tratează pe Zinaida Greceanîi cu un respect deosebit, tot ce se întâmplă pare o absurditate. Consecințele acestor provocări ar putea fi foarte grave pentru regimul actual”, se mai arată în comunicat.

Totodată, PSRM anunță că membri partidului au semnat un demers în adresa organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice cu solicitarea de a acorda o atenție sporită încălcărilor sistematice a drepturilor opoziției și utilizarea de către regimul actual a instituțiilor judiciare în lupta politică cu adversarii.

Partidul Socialiștilor declară oficial că la fel ca și mai înainte, va oferi sprijin deplin fiecărui membru al echipei sale. Orice ilegalitate de acest gen din partea regimului de la guvernare ne va consolida și mai mult. Vom continua lupta până când vom elibera Moldova de acest regim antidemocratic și metodele sale ilegale”, mai menționează PSRM.

Amintim că deputata socialistă, Zinaida Greceanîi, are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM. Anunțul a fost făcut astăzi, de procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc.

Potrivit procurorului Petru Iarmaliuc, ordnanța de învinuire i-a fost prezentată Zinaidei Greceanîi la data de 18 octombrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.