VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția MAEIE, după ce o rachetă a căzut în localitatea Naslavcea: O încălcare flagrantă a dreptului internațional

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție, după ce o rachetă doborâtă de ucraineni a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

Într-un comunicat remis presei, MAEIE condamnă ferm atacurile cu rachete asupra orașului Kiev și ai altor localități din Ucraina, inclusiv racheta doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean care a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova.

Aceste atacuri care escaladează în continuare situația de securitate reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar care interzice țintirea civililor și a infrastructurii acestora”, subliniază instituția.

Totodată, MAEIE menționează că monitorizează cu atenție evoluția evenimentelor din țara vecină.

În această dimineață, responsabilii de la MAEIE au fost în legătură cu ambasada țării noastre în capitala Ucrainei asigurându-ne că tot personalul este în siguranță și monitorizează cu atenție evoluția evenimentelor. Cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei necesități ambasadei de la Kiev sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate.

Ministerul menționează că atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei aduc prejudicii economice și sociale enorme întregului continent european, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova care resimt efectele războiului din vecinătatea noastră. MAEIE condamnă în termenii cei mai duri utilizarea de către Rusia a resurselor energetice pe post de arme”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.