VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția lui Zelenski, după decizia României de a trimite Kievului un sistem Patriot

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a venit cu o reacție, după decizia României de a trimite Kievului un sistem Patriot.

Șeful statului vecin a mulțumit României pentru sprijinul acordat și a subliniat că sistemul Patriot îi va ajuta pe ucraineni să își protejeze mai bine populația și infrastructura critică „împotriva terorii aeriene rusești”.

„Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică împotriva terorii aeriene rusești. Apreciez conducerea puternică a României și sprijinul principial pentru Ucraina”, a scris Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mai subliniat că este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă.

„Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu mai fie nevoit să se confrunte cu acțiunile agresive ale Rusiei pe scară mai largă în viitor”, a mai spus Zelenski.

Amintim că Administrația Prezidențială a anunțat că Consiliul Suprem al Apărării din România va trimite un sistem antiaerian Patriot în Ucraina. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.