VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Chișinăului, după ce fotojurnalista Elena Covalenco a fost declarată indezirabilă: Practicile abuzive ale Tiraspolului nu mai pot fi tolerate

Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție, după ce fotojurnalista Elena Covalenco a fost declarată „indezirabilă” pe teritoriul regiunii transnistrene pe o perioadă de trei ani.

Într-un comunicat remis presei, Biroul politici de reintegrare menționează că „această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas”.

Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean. Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, se mai arată în comunicat.

Menționăm că fotojurnalista Elena Covalenco a anunțat ieri, pe o rețea de socializare că vrut să meargă la meciul de fotbal la Tiraspol și astfel a aflat că are interdicție de intrare în regiune.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.