VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Reabilitările edificiilor publice, în topul solicitărilor de proiecte în Programul „Satul European Expres”

Primăriile din țară au depus 680 de inițiative de proiecte pentru Programul „Satul European Expres”, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În peste 280 de solicitări, administrațiile locale cer construcția și renovarea terenurilor de sport și de agrement, precum și modernizarea instituțiilor sociale, 155 de inițiative se referă la reabilitarea clădirilor publice, inclusiv eficientizarea energetică a acestora, iar 106 primării își propun să lanseze proiecte de iluminat stradal.

În lista de proiecte se mai numără reabilitarea centrelor culturale și instalarea sistemelor fotovoltaice în instituții publice.

În următoarele 30 de zile, notele conceptuale ale primăriilor care au intrat în concurs vor fi evaluate de o comisie interministerială.

Ministerul Infrastructurii reamintește că Programul „Satul European Expres”, lansat recent de Guvernul Republicii Moldova, are scopul de a moderniza infrastructura rurală prin implementarea unor proiecte rapide, cu un termen de finalizare de maximum 6 luni și posibilitatea accesării resurselor financiare de până la 450 de mii de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.