VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 72. Forțele Israelului, presate să încheie un nou armistițiu

O primă întâlnire pentru un nou armistițiu dintre Israel și gruparea Hamas a fost confirmată. Șeful serviciului israelian de informații Mossad, David Barnea, s-a întâlnit cu prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, în timp ce presiunea crește pentru un posibil armistițiu în Gaza și un acord pentru eliberarea de ostatici, scrie Reuters, citat de Hotnews.

Totuși, într-o conferință de presă, premierul Benjamin Netanyahu a evitat să dea un răspuns clar despre întâlnire, dar a confirmat că a dat instrucțiuni echipei de negocieri.

„Avem critici serioase la adresa Qatarului”, a spus el, făcând aluzie la legăturile cu gruparea Hamas și Iran ale statului din Golf, care intermediază negocierile. „Dar chiar acum încercăm să finalizăm recuperarea ostaticilor noștri”, a mai adăugat premierul israelian.

​Între timp, vânătoarea după militanții Hamas continuă în Fâșia Gaza. Armata israeliană a anunţat că a descoperit arme şi a arestat în jur de 80 de membri ai Hamas în zona unui spital din nordul Fâşiei Gaza. Operaţiunea a fost calificată drept „masacru” de mișcarea islamistă palestinienă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.