VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 20: Franța va trimite o navă și un avion cu provizii medicale pentru a sprijini spitalele din Gaza

Update: Anunțul președintelui Franței, prin care spune că va trimite o navă și un avion cu provizii medicale, pentru a sprijini spitalele din Fâșia Gaza, a venit în momentul în care Emmanuel Macron și-a încheiat pelerinajul în Orientul Mijlociu, care a inclus vizite în Israel, Cisiordania, Iordania și Egipt, transmite Politico.

Emmanuel Macron a declarat că Franța trimite o navă pentru a „susține” spitalele din Fâșia Gaza, care se străduiesc să funcționeze din cauza lipsei de combustibil și de provizii medicale.

„Nava este programată să părăsească orașul de coastă francez Toulon „în următoarele 48 de ore”, a spus Macron miercuri, promițând că Franța va fi „pe deplin implicată în asigurarea accesului la medicamente și îngrijire” pentru oamenii din Fâșia Gaza.

Update: Numărul ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza, conform ultimelor date, este de cel puțin 224. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari.

În cadrul unui briefing, acesta a menționat că „224 de familii de răpiți au fost notificate” că rudele lor sunt ținute ostatice. Acest număr ar putea crește în continuare, a menționat el.

Anterior, armata israeliană a raportat 222 de ostatici, scrie BBC.

Times of Israel notează că acest număr nu include cele patru femei eliberate de Hamas.

Armata israeliană a anunţat azi, la postul public de radio, că a efectuat în cursul nopţii trecute o incursiune „relativ amplă” în Fâşia Gaza pentru a ataca poziţii ale Hamas. Anunțul vine în contextul în care aseară, autoritățile israeliene declarau că, în urma unor solicitări ale SUA, vor amâna invazia terestră în regiunea palestiniană.

Chiar și așa, Benjamin Netanyahu a promis că operațiunea terestră în Fâșia Gaza va avea loc în ciuda întârzierilor. După o aparentă amânare a lansării ofensivei a armatei israeliene în Fâșia Gaza, Netanyahu a declarat, într-un discurs adresat națiunii, că Israelul se pregătește de invazie și că trupele deja „au eliminat mii de teroriști”.

Totodată, presiunile de încetare a ostilităților vin dinspre toți liderii mondiali relevanți. Liderii UE urmează să solicite azi, în contextul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, un „un răgaz pe motive umanitare” în Gaza. Ei se vor întâlni, după mai multe zile de negocieri și vor dezbate un proiect de declarație comună prin care vor solicita de asemenea „acces umanitar continuu, rapid, sigur și nestingherit și ajutor pentru a ajunge cu ajutoare”.

Blocul celor 27 de naţiuni a fost mult timp divizat între membrii mai pro-palestinieni, precum Irlanda şi Spania, şi susţinătorii fermi ai Israelului, printre care Germania şi Austria. Această declaraţie – care ar putea suferi modificări atunci când liderii se vor întâlni la Bruxelles – nu se ridică la nivelul cerinţelor Naţiunilor Unite pentru o „încetare a focului”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.