VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 633. Atac nocturn masiv cu drone asupra regiunilor Herson, Nikolaev și Odesa

Regiunile din sudul Ucrainei au fost supuse, noaptea trecută, unui atac masiv cu drone rusești. Forțele aeriene ucrainene au precizat că, în total, au fost lansate 38 de aparate ”Shahed”, în special dinspre regiunea rusească Kursk.

În urma intervenției sistemelor de apărare antiaeriană, 29 de drone din cele 38 au fost distruse până a ajunge la sol. Cel mai mare val de atacuri a fost înregistrat asupra regiunilor Herson, Nikolaev și Odesa.  

Între timp, oficialii ucraineni au afirmat că forțele Kievului și-au stabilit capete de pod pe malul estic al fluviului Nipru, în regiunea Herson, și desfășoară operațiuni terestre menite să împingă forțele rusești astfel încât acestea să nu mai aibă în raza artileriei localitățile de pe malul vestic, în special orașul Herson.

De asemenea, oficialii ucraineni au raportat că forțele rusești au suferit pierderi de mărimea unei brigăzi de când unitățile ucrainene au început, pe 17 octombrie, operațiunile terestre pe malul estic al Niprului, forțând forțele rusești să aducă putere de luptă din alte părți ale Ucrainei în regiunea Herson. Statul Major General ucrainean a afirmat că forțele ucrainene au ucis 1.216 militari ruși și au rănit alți 2.217 de la începerea „măsurilor” pe malul estic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.