VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 609: Germania va aloca Ucrainei încă 195 de milioane de euro

Update: Germania va aloca Ucrainei încă 195 de milioane de euro pentru nevoile companiilor energetice în această iarnă, a anunțat ministerul dezvoltării de la Berlin, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

„Căldura și electricitatea sunt esențiale pentru sustenabilitatea oamenilor din Ucraina, mai ales cu iarna care vine. De aceea, ne sporim sprijinul pentru infrastructura energetică critică a Ucrainei. Guvernul ucrainean este angajat în reconstrucție, care va face țara mai stabilă și o va apropia de Uniunea Europeană. Vă vom sprijini activ în acest sens”, a spus Svenja Schulze, ministrul german al dezvoltării.

Comunicatul a precizat de asemenea că noul pachet de sprijin duce valoarea ajutoarelor acordate Ucrainei de către ministerul dezvoltării de la Berlin la 1,2 miliarde de euro.

Update: Miercuri seara, Rusia a atacat din nou teritoriul Ucrainei cu drone de tip Shahed. Toate cele 11 drone au fost doborâte, potrivit raportului matinal prezentat de Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

În același timp, autoritățile din regiunea Hmelnițk au raportat pagube ca urmare a căderii resturilor dintr-o dronă doborâtă.

În special, în districtul Shepetovsky din regiunea Hmelnițk, resturi de la o dronă au căzut pe o instalație de infrastructură, rănind 16 persoane, precizează BBC.

„Valul de explozie a afectat spații nerezidențiale, clădiri rezidențiale și vehicule. În acest moment, 16 locuitori din casele din jur s-au ales cu diverse răni”, a declarat Serghei Tyurin, un reprezentant al administrației publice.

Informații mai detaliate au fost publicate de șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klimenko. Potrivit acestuia, în orașul Slăvuța au fost avariate 11 blocuri de locuințe și 9 case particulare, două instituții de învățământ, o clădire administrativă, un magazin și mai multe mașini.

Primarul orașului a declarat deja că instituțiile de învățământ nu vor funcționa astăzi în Slavuța, dar „căldură, apă și gaze vor fi furnizate locuitorilor”.

Update: Sănătatea lui Vladimir Putin face din nou obiectul unor zvonuri. Jurnaliștii l-au întrebat pe Peskov despre starea de sănătate a președintelui rus după ce un canal de Telegram rusesc administrat de un fost „insider” al Kremlinului a scris că Putin ar fi suferit un infarct în seara zilei de duminică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ţinut să dezmintă aceste zvonuri, scrie Reuters. ”Totul îi merge bine, este încă o informaţie falsă”, a declarat el, în contextul în care informaţiile postate de contul pe Telegram practic nu pot fi verificate şi au fost preluate de multe publicaţii din Occident.

”Asta face parte din categoria farselor absurde despre care o serie de publicaţii vorbeşte cu o tenacitate de invidiat”, a declarat el şi care ”nu provoacă decât zâmbete”, a adăugat el.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că locuitorii din zonele ocupate de ruşi simt că prezenţa invadatorilor pe pământul ucrainean este temporară iar Ucraina îşi va recâştiga teritoriul şi oamenii. Folosim toate mijloacele pentru a ne asigura că acest război se încheie cu înfrângerea ocupanţilor”, a spus Zelenski în mesajul transmis marţi seară, despre summit-ul Platforma Crimeea, care are loc în Cehia.

Forțele ucrainene vor avea în curând capacități de control al luptei asupra Crimeei ocupate de ruși, a promis președintele Volodimir Zelenski. O serie de atacuri ucrainene asupra flotei ruse de la Marea Neagră din Crimeea au degradat rețelele de apărare ale Rusiei din peninsulă, a spus Zelenski și, deși în prezent Ucraina nu deține controlul complet asupra Crimeei, este doar „o chestiune de timp”, potrivit The Kyiv Independent.

”În ciuda multor îndoieli ale unor diferiţi actori internaţionali, Ucraina a arătat că poate învinge, în pofida tuturor încercărilor, mai ales în regiunea Mării Negre. Este cu adevărat o realizare istorică atunci când flota rusească se retrage nu doar din partea vestică a mării, ci chiar şi din Crimeea”, a arătat el.

Preşedintele ucrainean le-a transmis un mesaj locuitorilor din Crimeea, din Sevastopol, din zonele ocupate din sudul şi estul ţării.

”Dragi ucraineni! Voi toţi simţiti că prezenţa rusă pe pământul nostru nu este permanentă. Eu ştiu asta. Ucraina îşi va recâştiga teritoriul şi oamenii. Nu vom lăsa pe nimeni în mâinile ocupanților. Folosim toate mijloacele pentru a ne asigura că acest război se încheie cu înfrângerea ocupanților”, a subliniat Zelenski.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.