VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 535: Un nou atac asupra podului Kerci. Forțele speciale ucrainene au obținut o nouă reușită pe front

Update: Traficul pe podul care leagă Peninsula Crimeea de Rusia a fost suspendat după ce sistemele de apărare antiaeriană au doborât două rachete ucrainene în apropierea strâmtorii Kerci, a declarat Serghei Aksionov, liderul rus al Crimeei, potrivit agenției Interfax.

Podul nu a suferit daune, a declarat acesta. Traficul pe pod a fost oprit de trei ori pe parcursul zilei de astăzi.

Ministerul rus al apărării a transmis într-un comunicat de presă că ucrainenii au atacat podul în jurul orei 13.00, cu rachete S-200, adăugând că nu există victime.

Update: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat un material video cu momentul în care o unitate a forţelor pentru operaţii speciale din subordinea sa distruge un vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”.

Materialul video publicat de SBU arată cum vehiculul de luptă blindat BMPT „Terminator” a fost atacat cu drone în momentul în care efectua un atac asupra trupelor ucrainene. Echipajul vehiculului de luptă ”Terminator” a părăsit linia frontului, dar atacurile au continuat, iar după ce a fost lovit frontal, vehiculul a ajuns într-un șanț.

La scurt timp, ruşii au trimis pe front un vehicul militar de recuperare în încercarea de a evacua ”Terminatorul” de pe front. Operaţiunea nu a reuşit, deoarece militarii ucraineni au continuat să atace cu drone cele două vehicule militare.

Mașina de luptă ”Terminator” este un vehicul extrem valoros pentru forțele armate ruse. Astfel, după cum se poate observa, militarii ruşi nu au ezitat să depună toate eforturile pentru a-l recupera de pe front pe ”Terminator”, chiar şi avariat, dar Forțele Armate Ucrainene au profitat la maximum de acest lucru şi au continuat atacul.

Update: În dimineața zilei de sâmbătă, un ofițer de poliție a fost ucis și 12 persoane au fost rănite într-un atac aerian rusesc cu bombe ghidate la Orikhov, regiunea Zaporojie, au anunțat autoritățile ucrainene.

„Dimineața, inamicul a lovit Orikhov cu o bombă aeriană ghidată. Un polițist a fost ucis în atac. 12 persoane au fost rănite, inclusiv patru ofițeri de poliție”, a scris ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko pe Telegram.

Ofițerul de poliție ucis era un căpitan în vârstă de 31 de ani.

Update: Mihailo Podoliak, consilier prezidențial ucrainean a declarat că exploziile în Rusia vor deveni mai frecvente, iar eficacitatea lor se va îmbunătăţi. 

În cadrul unui interviu pentru presa ucraineană, Podoleak a declarat că incidentele cu „drone neidentificate” vor deveni mai frecvente în Rusia, iar în timp, eficienţa acestora se va îmbunătăţi.

„Desigur, vreau să spun că serviciile speciale ucrainene – atât Direcţia Principală de Informaţii (GUR), cât şi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – au o reţea destul de eficientă în Rusia. Pot folosi această reţea. Cred că numărul unor astfel de incidente va creşte”, a subliniat consilierul prezidențial. Detalii AICI.

Ministerul rus al Apărării a anunțat interceptarea a 20 de drone ale Forțelor Armate ale Ucrainei care se îndreptau spre Crimeea, transmite agenția de presă Interfax.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ministerul rus, sistemele antiaeriene din Peninsulă au doborât 14 drone, iar 6 au fost neutralizate prin mijloace de război electronic.

Între timp, potrivit analiștilor occidentali, Armata Ucraineană pare să fi spart din nou linia defensivă rusă pe Frontul de Sud, axa spre Melitopol, și înaintează pe o a doua direcție spre Berdiansk. 

Potrivit ISW, pe 11 august, forțele ucrainene au făcut progrese semnificative din punct de vedere tactic în vestul regiunii Zaporojie, pe cel puțin trei sectoare ale frontului.

Urainenii au ajuns în localitatea Robotine, din regiunea Zaporijie, într-un “progres semnificativ” din punct de vedere tactic, pentru că aici este prima linie fortificată (și cea mai importantă) organizată de ruși pe Frontul de Sud. Ucrainenii au mai străpuns o dată aici linia fortificată rusă, în urmă cu câteva săptămâni, dar apoi s-au retras și au continuat să o preseze regulat, cu atacuri la sol care au măcinat apărarea rușilor.

Operațiunile de contraofensivă ucraineană au atras formațiuni și unități ruse de elită în zona Bakhmut și continuă să le fixeze acolo. Forțele ruse au angajat, de asemenea, un număr semnificativ de forțe în operațiuni ofensive localizate în zonele Kupiansk și Svatove, care urmăresc în mod similar să atragă forțele ucrainene departe de zonele operațiunilor de contraofensivă ucrainene din sud. Chiar dacă comandamentul rus decide să pună capăt atacurilor localizate din aceste zone, probabil că ar dura ceva timp pentru a reduce ritmul operațiunilor lor și a retrage forțele pentru redistribuiri laterale, fără a deschide zonele frontului pentru contraatacuri ucrainene de succes”, precizează analiștii occidentali.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.