VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihailo Podoleak: Foarte curând vom vedea rezultatele semnificative ale Forțelor Armate ucrainene pe front

Forțele Armate ale Ucrainei au spart prima linie de apărare a inamicului în zona de sud. Soldații noștri avansează treptat și îi împing pe invadatorii ruși. Foarte curând vom vedea rezultatele semnificative ale activității Forțelor Armate, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev într-un interviu acordat postului 24 Kanal.

Podoleak s-a arătat extrem de optimist cu privire la ce se întâmplă în prezent în prima linie a frontului. 

„De ce sunt extrem de optimist? Pentru că ai noștri înaintează în ciuda tuturor obstacolelor. Rusia a concentrat o cantitate imensă de resurse, un număr mare de soldați mobilizați. Rușii au minat și au construit structuri de apărare. Cu toate acestea, ostilitățile au loc în toate direcțiile. Ai noștri împing treptat inamicul, distrugând o cantitate imensă de resurse ale Rusiei”, a declarat oficialul ucrainean.

Acesta susține că în prezent este o „perioadă de acumulare a efectului”, iar în paralel se desfășoară operațiuni de deminare și de distrugere a infrastructurii logistice rusești. 

„În general, tot ceea ce se întâmplă astăzi în prima linie va avea efecte foarte, foarte eficiente în curând”, a spus Podoleak.

Consilierul ucrainean prezidențial a afirmat că pentru forțele ucrainene „nu există zone prioritare” iar militarii lucrează eficient în toate direcțiile.

Mihailo Podoliak, a mai declarat că exploziile în Rusia vor deveni mai frecvente, iar eficacitatea lor se va îmbunătăţi. 

„Desigur, vreau să spun că serviciile speciale ucrainene – atât Direcţia Principală de Informaţii (GUR), cât şi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – au o reţea destul de eficientă în Rusia. Pot folosi această reţea. Cred că numărul unor astfel de incidente va creşte”, a subliniat consilierul prezidențial.

În opinia lui Podoliak, incidentele cu „drone neidentificate” vor deveni mai frecvente în Rusia, iar în timp, eficienţa acestora se va îmbunătăţi.

„Este clar că acum se lucrează la sisteme de apărare antiaeriană, se studiază totul, au loc misiuni de recunoaştere şi, treptat, eficacitatea acestor lovituri va creşte”, a adăugat Mihailo Podoliak.

Totodată, consilierul şefului Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev a subliniat că Ucraina nu luptă pe teritoriul Rusiei.

„Desigur, Rusia însăşi luptă pe teritoriul Rusiei. Se va autodistruge. În mod categoric. Noi putem doar să oferim servicii suplimentare de consultanţă oamenilor care vorbesc despre cum ar trebui să fie distrusă Rusia de către ruşii”, a adăugat Podoliak.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.