VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Conflictul CEC-Ceban continuă. Edilul, nemulțumit de noile anunțuri ale autorității electorale privind organizarea scrutinului local

O nouă reacție vine din partea primarului Capitalei, Ion Ceban, în adresa Comisiei Electorale Centrale, instituție ce, în opinia edilului, este reprezentată de șase exponenți ai PAS din totalul celor nouă membri.

”Disperarea este foarte mare. Noi experimente PAS, cu mâna CEC. Anul acesta la alegerile locale se vrea 2 zile de organizare a scrutinului electoral, pentru ca a 2-a zi să fie aduși la urne persoane loiale, care vor vota canditatul PAS. Pentru prima dată se va vota în baza pașaportului, unde nu este stipulată viza de reședință sau domiciliul, invocând că oamenii trebuie să se găsească pe lista de bază. Această listă este făcută de ASP, care recent a venit cu noi date despre majorarea sau micșorarea numărului locuitorilor în mai multe localități”, se arată într-un mesaj al primarului Ion Ceban.

Edilul pune la îndoială și acțiunea de a renunța la ștampila pe fișa de însoțire a buletinului de identitate.

”S-a decis că nu mai este nevoie de această confirmare și toți orbește trebuie să avem încredere în sistemul lor și bazele de date ale ASP, instituții coordonate de PAS. Și mai sunt multe alte reguli și regulamente noi făcute de CEC, interpretabile și care au ca scop de a salva pielea PAS. CEC se pregătește să fraudeze alegerile locale, iar interesul PAS este Chișinăul, inclusiv scoaterea mea din cursă. Acțiunile celor 6 din 9 membri CEC, delegați de PAS – sunt condamnabile. Voi continua să repet, Angela Caraman, președinta CEC, membru și fost consilier local PAS la Ghidighici, trebuie sa își prezinte demisia”, a declarat Ion Ceban.

Zilele trecute, președinta CEC, Angelica Caraman, a anunțat că prin declarațiile zilnice ale edilului de Chișinău, Comisia Electorală Centrală este implicată într-un proces politic pe care nu-l agreează și că CEC a devenit ținta unor campanii de denigrare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.