VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 527: Războiul seacă bugetul Rusiei. Planul Kievului în caz că Zelenski ar fi ucis în timpul conflictului

Update: Rusia și-a dublat ținta de cheltuieli pentru apărare în 2023 la peste 100 de miliarde de dolari, o treime din toate cheltuielile guvernamentale. Acest lucru indică o creștere rapidă a cheltuielilor pentru războiul împotriva Ucrainei.

Rusia și-a dublat ținta de cheltuieli pentru apărare pentru 2023 la peste 100 de miliarde de dolari, susține Reuters, care citează un document guvernamental al Rusiei.

Documentul prevede o nouă estimare a cheltuielilor anuale pentru apărare de 9,7 trilioane de ruble, ceea ce reprezintă o treime din ținta totală de cheltuieli pe 2023, de 29,05 trilioane de ruble

Reuters arată că, încă din primele 6 luni, Rusia a depășit cu 12% sumele alocate Armatei pentru întreg anul 2023, buget care care se situa la 4,98 trilioane de ruble (54 de miliarde de dolari).

Astfel, cheltuielile pentru domeniul Apărării pentru primele șase luni din 2023 s-au ridicat la 5,59 trilioane de ruble (peste 60 de miliarde de dolari), ceea ce reprezintă 37,3% din cheltuielile bugetare totale făcute în prima jumătate a lui 2023 (14,97 trilioane de ruble).

Update: Este strategia decapitării: atacarea liderului pentru a destabiliza inamicul. Riscul este luat în considerare și este valabil atât pentru Vladimir Putin, cât și pentru Volodimir Zelenski. Zvonurile despre planurile de asasinare a președintelui ucrainean au apărut frecvent de când a început conflictul. Unul dintre planuri ar fi fost dejucat de CIA, altele de serviciile secrete ucrainene, scrie cotidianul din Milano, Corriere della Sera.

Jurnaliștii italieni au dezvăluit planul Kievului în caz că Zelenski ar fi ucis în timpul conflictului. Detalii AICI.

Update: Atacul de vineri dimineața asupra navelor rusești din portul Novorossiysk de la Marea Neagră a fost efectuat în cadrul unei operațiuni comune a Serviciului de Securitate al Ucrainei cu Marina Ucraineană, a declarat o sursă ucraineană pentru CNN.

Nava de război rusă „Olenegorsky Gornyak” (Minerul Olenegorsky) a fost lovită”, a spus sursa. O dronă amfibie încărcată cu 450 de kilograme de explozibil a atacat nava, care avea la bord aproximativ 100 de militari ruși, a susținut sursa.

„Ca urmare a atacului, nava rusă a fost grav avariată și nu își poate îndeplini sarcinile”, a spus sursa.

Videoclipurile din rețelele de socializare și mai multe conturi ale bloggerilor ruși par să identifice nava remorcată drept nava de război „Olenegorsky Gornyak”.

Ministerul rus al Apărării a declarat, vineri dimineață, că două bărci fără echipaj au vizat baza navală Novorossiisk din provincia Krasnodar, dar atacul a fost respins de navele rusești.

Olenegorsky Gornyak este o navă mare de desant din clasa Ropucha, construită de Uniunea Sovietică în anii 1970.

Update: Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele de pe linia frontului din Ucraina, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, citat de CNN.

Şoigu a fost informat de comandanţii grupului militar Centru despre situaţia de pe front, iar ministrul a mulţumit trupelor pentru „desfăşurarea cu succes a operaţiunilor ofensive în direcţia Lîman”, a precizat ministerul.

Şoigu a subliniat totodată importanţa tacticilor de luptă şi a dat ca exemplu „focul preventiv asupra inamicului, care în acelaşi timp îl scoate din poziţiile deţinute”.

Update: Dronele maritime ucrainene au atacat vineri dimineața o bază navală rusă din apropierea portului Novorossiysk de la Marea Neagră, un centru important pentru exporturile rusești, și au fost distruse de navele de război rusești, a declarat Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.

Atacul a determinat portul Novorossiysk să oprească temporar toate mișcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port.

Utilizatorii rețelelor de socializare rusești au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiysk vineri dimineață. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium, care încarcă petrolul pe petroliere la Novorossiysk, a declarat că portul a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.

Imagini video ale localnicilor difuzate de postul de știri online rusesc Astra arată o coloană de fum în largul mării.

Serviciile de urgență din Novorossiysk au confirmat informațiile privind exploziile, iar serviciile de securitate au fost informate, a relatat agenția de presă de stat RIA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.