VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 507. Trupele ucrainene îi forțează pe ruși să părăsească pozițiile din frontul de sud

În cadrul contraofensivei ucrainene, Armata oficială a Kievului a avansat cu aproximativ doi kilometri în direcţia oraşului Melitopol. Trupele ucrainene îi forțează pe militarii ruși să părăsească pozițiile din sud. Cel puțin așa anunță comandanții ucraineni, care au declarat că doar, în ultimele 24 de ore, rușii ar fi pierdut 200 de soldați. Pierderile părții ucrainene, ca de obicei, nu sunt anunțate de oficialii de la Kiev.

Potrivit The Guardian, citat de hotnews.ro. un general ucrainean de rang înalt a raportat noi progrese pe frontul de sud al războiului, afirmând că trupele sale „scot sistematic rușii de pe pozițiile lor”.

În pofida acestor avansări pentru armata ucraineană, noaptea trecută a fost una fierbinte pe toate sectoarele frontului sudic.

Au fost efectuate până la 15 atacuri cu rachete. Țintele au fost mai multe zone din Zaporojie și Nikolaev.

”Noaptea a fost grea, din moment ce inamicul nu are planuri clare privind frontul din sud, acesta fiindu-i ca un nod în gât. În special, în acele direcții care sunt direct adiacente teritoriilor din prima linie. Acolo unde inamicul vede o posibilă concentrare a forțelor de apărare devine nervos, nu înțelege de unde să aștepte următoarea lovitură. Înregistrează pierderi în direcția Zaporojie, acolo unde este oprimat pe uscat de unitățile noastre și este foarte îngrijorat de modul în care se vor dezvolta evenimentele peste Nipru”, declarat șefa Serviciului de Presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.