VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 459. Podoleak: Niciun compromis cu rușii, negocierile de pace pot începe doar după retragerea trupelor

Update: Kievul nu va accepta niciun compromis cu rușii, iar orice discuții cu Moscova asupra unui acord de pace pot începe doar după retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei. Declarația a fost făcută de consilierul lui Volodimir Zelenski, Mihail Podoleak, citat de Ukrinform.

”După toate distrugerile și crimele pe scară largă comise de Rusia în Ucraina, ucrainenii nu vor face compromisuri cu Kremlinul. Orice compromis cu Federația Rusă este o cale directă către următoarele etape de război, escaladare și o creștere semnificativă a rolului terorismului global. Punctul principal este retragerea trupelor ruse din Ucraina. Discuția cu rușii va începe abia după aceea”, a declarat Mihail Podoleak.

Potrivit lui Podoleak, Kievul va aborda doar formula ucraineană, iar orice alt plan de soluționare prin care se va ține cont de poziția Rusiei va fi refuzat.

Militarii ruși au atacat, noaptea trecută, centrul Ucrainei, în special Kievul, cu un număr record de drone kamikaze – 54 la număr. Aparatele iraniene Shahed au fost lansate din regiunile rusești limitrofe Breansk și Krasnodar. În urma unei ample operațiuni, forțele ucrainene au reușit distrugerea a 52 de drone, înainte ca acestea să ajungă la sol.  

Potrivit unian.net, țintele rușilor au fost obiectivele militare și cele ale infrastructurii critice. Doar spre zona Kievului, chiar de ziua orașului, au fost îndreptate 40 de drone. Cele mai multe au fost distruse, iar resturile dronelor au distrus mai multe clădiri, inclusiv un bloc din cartierul Goloseev, acolo unde un bărbat și-a pierdut viața.

”Este al 14-lea atac aerian asupra capitalei de la începutul lunii mai. Astăzi, inamicul a decis să felicite oamenii din Kiev de ziua orașului cu dronele lor mortale. Acesta a fost cel mai masiv atac cu drone asupra capitalei de la începutul invaziei. Atacul a fost efectuat în mai multe valuri, iar raidul aerian a durat mai bine de cinci ore”, a declarat comandantul administrației militare a Kievului, Serghei Popko.

Atacurile de noapte au avut loc în ultima duminică din luna mai, când capitala sărbătorește Ziua Kievului, aniversarea fondării sale oficiale în urmă cu 1.541 de ani. Această zi este marcată în mod obișnuit prin târguri stradale, concerte live și expoziții speciale la muzee – planuri pentru care au fost făcute și în acest an, dar la o scară mai mică.

Între timp, sâmbătă, patru regiuni rusești, situate la frontiera cu Ucraina, au fost atacate cu aparate aeriene fără pilot, au anunţat autorităţile regionale, în contextul în care teritoriul rus este vizat într-o serie fără precedent de atacuri în ultimele săptămâni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.