VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Război în Ucraina, ziua 457: Doi morţi şi 23 de răniţi în atacul rusesc asupra unei clinici din Dnipro

Update: O rachetă rusă a lovit vineri o clinică din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, omorând cel puţin două persoane şi rănind 23, într-un atac pe care preşedintele VolodImIr Zelenski l-a descris ca fiind o crimă împotriva umanităţii, relatează Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a precizat că au fost lovite o clinică de psihologie, precum şi o clinică veterinară. Guvernatorul regiunii, Serhii Lîsak, a mențioant că una dintre persoanele ucise a fost un bărbat în vârstă de 69 de ani care se afla în trecere prin zonă.

Guvernatorul a mai spus că trupul unui alt bărbat a fost scos dintre dărâmături şi că 21 dintre cei 23 de răniţi au fost transportaţi la spital. Trei sunt grav răniţi, a precizat el.

Update: Un nou schimb de prizonieri a avut loc între Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a anunțat, în discursul de joi seara, că 106 soldați ucraineni au fost eliberați, în urma operațiunii. Aceștia fuseseră dați dispăruți și nu se mai știa nimic despre soarta lor.

„Astăzi avem un alt rezultat pozitiv din partea echipei noastre care lucrează la schimburile de prizonieri. Am returnat încă 106 dintre războinicii noştri din captivitatea rusă - au luptat în sectorul Bahmut”, a spus Zelenski.

Zelenski a menționat că printre aceștia sunt 8 ofiţeri și 98 de soldaţi şi sergenţi.

Armata rusă a atacat din nou Ucraina în cursul nopții. Potrivit Comandamentul Aerian al Forțelor armate ucrainene, atacul a început pe 25 mai ora 22.00 și a durat până pe 26 mai ora 5.00. Rusia a lansat 17 rachete și 31 de drone, dintre care 10 rachete, 23 de drone „Shahid” și 2 UAV-uri de recunoaștere au fost distruse de apărarea aeriană ucraineană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.