VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Război în Ucraina, ziua 455: Prigojin avertizează că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluție

Update: Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluție similară cu cele din 1917 și ar putea pierde conflictul din Ucraina, dacă elita nu va lua serios în lupta războiul, notează Reuters.

Şeful grupului rus de mercenari Wagner avertizeză că Rusia este în pericol să se confrunte cu tulburări.

Dacă ruşii obişnuiţi vor continua să-şi primească copiii înapoi în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitei „îşi vântură fundurile" la soare, a spus el, Rusia se va confrunta cu tulburări asemănătoare revoluţiei din 1917, care a dus la un război civil.

„Această divizare se poate termina ca în 1917, cu o revoluţie", a avertizat Prijogin. „Mai întâi, se vor ridica soldaţii, iar după aceea - cei dragi lor se vor ridica", a prezis el. „Există deja zeci de mii dintre ei - rudele celor ucişi. Şi probabil că vor fi sute de mii - nu putem evita acest lucru", a punctat Prigojin.

Prigojin susţine că există o aşa-numită viziune optimistă, potrivit căreia Occidentul se va sătura de război şi China va intermedia un acord de pace, dar că el nu crede cu adevărat în această interpretare.

În schimb, a spus el, Ucraina pregăteşte o contraofensivă menită să împingă trupele ruseşti înapoi spre graniţele sale de dinainte de 2014, când Rusia a anexat Crimeea. Ucraina va încerca să încercuiască Bahmutul, focarul luptelor intense din est, şi să atace Crimeea, a adăugat el.

„Cel mai probabil, acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia, aşa că trebuie să ne pregătim pentru un război dur", a declarat Evgheni Prigojin într-un interviu postat pe canalul său Telegram.

„Suntem într-o astfel de stare, încât am putea pierde naibii Rusia - aceasta este principala problemă ... Trebuie să impunem legea marţială", a solicitat Prigojin.

Update: Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a declarat că următoarea reuniune în format Ramstein va fi dedicată consolidării apărării aeriene a Ucrainei, furnizării de muniție, precum și discuțiilor despre transferul de avioane de luptă F-16.

„La acest grup de contact, ca și la celelalte, va începe cu Ucraina oferind o imagine de ansamblu asupra situației actuale de securitate de acolo și care sunt nevoile lor cele mai urgente. Astfel, mă aștept ca apărarea aeriană să continue să fie un subiect de discuție prioritar, precum și muniția pentru a se asigura, din nou, că pot susține lupta. Și apoi va avea loc și o discuție despre antrenamentul pe avioane F-16”, a spus el, potrivit  Ukrinform.

Generalul a mai menționat că pregătirea piloților ucraineni va avea loc în afara Ucrainei, în țări din Europa. „În ceea ce privește momentul în care va începe antrenamentul, depinde de cum vor fi furnizate avioanele și cine le va oferi.”

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, susține că oamenii săi sunt cei mai puternici luptători, dar a recunoscut că armata ucraineană a dus și ea o luptă aprigă, în special în orașul Bahmut, transmite CNN.

Într-un interviu acordat marți bloggerul pro-rus Konstantin Dolgov, Prigojin a spus că ucrainenii sunt „foarte bine organizaţi, foarte bine antrenaţi, iar serviciile lor de informaţii sunt la cel mai înalt nivel, pot opera orice sistem militar cu acelaşi succes, unul sovietic sau unul NATO”.

„Acum pot judeca conform propriei mele experienţe, ştiu cum luptă diferite ţări […] astăzi PMC Wagner este cea mai bună armată din lume, iar, după ea, desigur, trebuie să spun că ar trebui să fie armata rusă pentru a fi corect din punct de vedere politic, dar cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume”, a declarat Prigojin, marţi, într-un interviu cu Konstantin Dolgov, un blogger pro-rus.

În weekend, grupul militar Wagner a afirmat că a cucerit toate teritoriile pe care le planificase şi că va părăsi joi linia frontului din estul Ucrainei, lăsând luptele în seama Ministerului rus al Apărării.

Prigojin a mai spus că în bătălia pentru Bahmut au murit peste 10.000 de soldați Wagner. Acesta a afirmat că Rusia nu a obținut mari succese în obiectivul său de „demilitarizare a Ucrainei”. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.