VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va semna cu Franța un nou acord în domeniul apărării

Republica Moldova va încheia cu Republica Franceză un nou acord de cooperare în domeniul apărării. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru inițierea negocierilor în acest sens.

Inițiativa de încheiere a unui nou acord în domeniul apărării aparține Franței și a fost exprimată după desfășurarea la Chișinău a celui de-la doilea Summit al Comunității Politice Europene 2023.

De menționat că, în anul 1998, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a încheiat cu Ministerul Apărării din Franța un acord în același domeniu. Totuși, în prezent, acesta nu acoperă tot spectrul de aspecte ale cooperării și, în context, se propune inițierea unui nou acord.

Noul acord are scopul de a stabili și a dezvolta o cooperate avantajoasă atât pentru Franța, cât și pentru Republica Moldova. Documentul va cuprinde colaborarea în domenii precum politica și planificarea apărării, reforma forțelor armate, schimburi de experiență etc. De asemenea, în baza noului acord, autoritățile vor elabora, în fiecare an, un plan de cooperare bilaterală, care va include detalii privind acțiunile și numărul de persoane implicate în desfășurarea acestora.

Acordul va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.