VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

R. Moldova va fi ajutată de UE să-și modernizeze sistemul fiscal

Republica Moldova va beneficia de un suport din partea Uniunii Europene, în valoare de 267 de milioane de euro, pentru implementarea Programului „FISCALIS”, în scopul alinierii sistemului fiscal național la standardele UE. 

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind participarea la programul „FISCALIS” al Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul fiscal. Anterior, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat coraportul la acest proiect de lege. Documentul va fi prezentat pentru dezbateri în plenul legislativului. 

Prin ratificarea acestui acord, Republica Moldova va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale. De asemenea, odată cu implementarea tratatului, vor fi finanțate mai multe acțiuni ce vizează, inclusiv, consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene.

Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Fiscal de Stat, în perioada 2023-2027. Contribuția Republicii Moldova la implementarea programului este de cca 20 de mii de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.