VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va beneficia de un împrumut de 60 de milioane de euro, acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi R. Moldova un împrumut de 60 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului energetic și feroviar. Deputații au votat, la ședința plenară de joi, 10 noiembrie pentru ratificarea Acordului de facilitate de credit.

Potrivit reprezentanților Legislativului, necesitatea obținerii creditului de 60 de milioane de euro a apărut în urma consecințelor provocate de Federația Rusă în Ucraina, a crizei energetice și a inflației.

Astfel, banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile.

De asemenea, resursele financiare vor fi utilizate pentru modernizarea sectorului transportului feroviar.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale.

Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.