VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

5.000 de doze de vaccin antirabic, procurate de CNAM: Cât bani au fost alocați

Un lot de 5.000 de doze de vaccin antirabic a fost procurat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Pentru lotul de vaccin produs în India, din fondul măsurilor de profilaxie au fost alocate 469.000 de lei.

Potrivit CNAM, dozele de vaccin au ajuns în ţara noastră la începutul lunii noiembrie şi au fost recepţionate la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul antirabic este folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea preexpunere (profilactică) este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Totodată, vaccinarea postexpunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Primul lot de șapte mii de doze de vaccin antirabic a fost achiziţionat în luna mai 2022 şi a costat 656,6 mii de lei, bani alocaţi la fel din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.