VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

R. Moldova va avea acces la finanțare de la UE pentru proiecte în domeniul sănătății

Republica Moldova va avea acces la finanțare de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor în domeniul sănătății. Parlamentul ratificat joi, 16 martie, ACORDUL cu UE privind asocierea Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”, semnat la Bruxelles la 7 februarie, curent.

Astfel, țara noastră va putea participa la concursurile de proiecte lansate de comunitatea europeană pentru a obține finanțare sub formă de granturi, premii și achiziții publice.

Potrivit unui comunicat remis de Parlament, proiectele vizează cinci sectoare prioritare – prevenirea bolilor, pregătirea pentru situații de criză, sistemul de sănătate și personalul medical, digitalizarea sistemelor de sănătate și prevenirea cancerului.

Bugetul total al programului este de 5,3 milioane de euro. Programul „UE pentru sănătate” va fi implementat până în anul 2027.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.