VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova tot mai aproape de integrarea în Piața Unică a UE. Acordul, ratificat de Guvern

Republica Moldova este tot mai aproape de integrarea în Piața Unică a Uniunii Europene. Guvernul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, privind participarea țării noastre la programul Uniunii Europene Programul Piața Unică. Acordul dat a fost semnat pe opt septembrie curent, la Bruxelles.

Programul Piața Unică a Uniunii Europene  e conceput să pregătească atât sectorul privat, cât și instituțiile statului pentru regulile și standardele europene, oferind un cadru de finanțare mai coerent și mai agil pentru fortificarea capacităților de accesare a Pieței Unice Europene. 

Astfel, potrivit Ministerului Economiei,  vor crește capacitățile și standardele de corespundere cu regulile pieței interne a UE și vor fi consolidate competitivitatea și sustenabilitatea IMM-urilor. Vor exista noi oportunități de afaceri și se vor dezvolta lanțurile valorice industrial. Mai mult, prin acest program, va fi asigurată o funcționare eficientă a comerțului prin implementarea unor standarde europene și internaționale de înaltă calitate, de aici și un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și siguranța produselor. 

„Programul pentru Piața Unică are ca obiectiv sprijinirea și promovarea unei culturi a inovației prin dezvoltarea de ecosisteme industriale, care să stimuleze apariția de start-up-uri și să faciliteze dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii existente. De asemenea, se pune un accent special pe promovarea noilor modele de afaceri”, a menționat Mihai Lupașcu, secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

De asemenea, pe lângă acces la instrumente financiare, aderarea la acest Program va oferi deschidere către expertiză, experiență și bune practici ale altor state, beneficiare ale acestuia. 

Programul pentru Piața Unică reprezintă un pas semnificativ în integrarea graduală în Piața Unică a UE, deschisă liberei concurențe, obiectiv major pentru Republica Moldova în parcursul său de aderare la UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.