VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova și țările din Europa de Sud-Est vor face schimb de date ADN și informații despre persoanele implicate în infracțiuni

Republica Moldova va face schimb automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor cu statele din Europa de Sud-Est. Cabinetul de miniștri a aprobat Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției de Cooperare Polițienească în Europa de Sud-Est.

Ratificarea Protocolului va contribui esențial la creșterea siguranței populației, prevenirea, detectarea şi investigarea infracţiunilor. De asemenea, va fi fortificată cooperarea poliţienească transfrontalieră în combaterea ameninţărilor la adresa ordinii şi securității publice.

La nivel instituțional, Protocolul va asigura mecanismul pentru amplificarea dialogului existent cu Comisia Europeană în domeniul schimbului automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.