VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, numit Ambasador în Azerbaidjan

Guvernul a aprobat candidatura fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, pentru mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Azerbaidjan.

Alexandr Esaulenco este licențiat în drept și a activat timp de peste 23 de ani în Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova în calitate de ofițer de securitate, șef de direcție, director adjunct și director SIS, scrie IPN. În prezent este ambasador cu misiuni speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La începutul lunii iunie, Parlamentul a aprobat cererea de demisie a lui Alexandr Esaulenco din funcția de director SIS. Acesta își motiva demisia prin faptul că își schimbă locul de muncă.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului. Decretul de numire este semnat de președintele țării.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.