VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova, pe locul 6 în topul țărilor față de care cetățenii români au cea mai mare simpatie

Republica Moldova s-a clasat pe locul al șaselea într-un clasament al statelor față de care locuitorii României au cea mai mare simpatie. Peste 69% dintre participanții la sondajul realizat de INSCOP Research au declarat că au sentimente mai degrabă pozitive față de Republica Moldova, în creștere cu patru puncte procentuale față de acum 10 ani.  

Dintre alți vecini ai României, Ucraina se bucură de simpatia a 43,3% dintre cetățenii români, faţă de 41.8% în 2013, iar Ungaria a obținut o cotă de aproximativ 40%, în creștere cu 11 puncte procentuale față de acum 10 ani.

Ţările faţă de care românii au cea mai mare simpatie sunt Spania şi Italia, 82,8% dintre respondenţi având sentimente mai degrabă pozitive pentru Spania, faţă de 72,9% în 2013, şi 81,4% pentru Italia, faţă de 70.5% în 2013. 

Urmează Germania, cu o cotă de 77,6% și Franţa și Marea Britanie, care au acumulat câte 75,4%.

Clasamentul este încheiat de China, cu 36,3% sentimente mai degrabă pozitive, faţă de 56,5 la sută în 2013, şi Rusia cu doar 18,3%, faţă de 36,8% în 2013.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.