VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

R. Moldova participă la Adunarea Parlamentară a NATO. Țara noastră este reprezentată de un deputat PAS

Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a NATO (AP NATO), Ion Șpac, participă la Sesiunea de primăvară a AP NATO. Reuniunea are loc în perioada 19 – 22 mai, la Luxemburg, fiind găzduită de Camera Deputaților din Marele Ducat de Luxemburg.

În cadrul Sesiunii de primăvară, deputatul Ion Șpac va participa la reuniunile Comitetului pentru securitate și apărare, a Comitetului politic și la ședința plenară, care este planificată pentru data de 22 mai.

Peste 250 de parlamentari din diferite țări vor dezbate, în cadrul Sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, mai multe subiecte de actualitate, printre care situația de securitate în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina. La final, va fi votată o declarație, care va exprima sprijinul față de Ucraina.

AP a NATO este o organizație interparlamentară, care reunește parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din țările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.