VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de peste 16,8 milioane de lei

Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi, 10 februarie, în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar în valoare de totală de peste 16,8 milioane de lei.

Astfel, 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Lotul include stocuri furnizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, iar acesta urmează să ajungă în regiunea Hmelnițki din Ucraina.

Ajutorul este format din medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină.

Bunurile materiale sunt acordate Ucrainei în calitate de asistență internațională cu titlu gratuit.

Anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare umanitare Ucrainei, ultimul fiind transmis pentru regiunea Nikolaev în luna octombrie a anului trecut și cuprindea 17 autocamioane în sumă de circa 21 milioane lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.