VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin va candida la alegerile prezidențiale pentru a rămâne la putere cel puțin până în 2030: „Decizia a fost luată”

Președintele rus, Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale din martie, o decizie care îl va menține la putere cel puțin până în 2030. Liderul de la Moscova simte că trebuie să conducă Rusia în cea mai periculoasă perioadă din ultimele decenii, au declarat șase surse din Kremlin pentru Reuters.

Sursele, care au vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității politicii de la Kremlin, au declarat că vestea deciziei lui Putin s-a scurs în spațiul public și că consilierii se pregătesc acum pentru campanie de re-alegere a lui Putin.

Pentru Putin, despre care sondajele de opinie arată că se bucură de cote de aprobare de 80% în interiorul Rusiei, alegerile sunt o formalitate dacă va candida: cu sprijinul statului, al mass-mediei de stat și aproape fără disidența publicului larg, este sigur că va câștiga.

„Decizia a fost luată – el va candida”, a declarat una dintre sursele care are cunoștințe privind planificarea internă de la Moscova. O sugestie coregrafiată urmează să vină în câteva săptămâni, a declarat o altă sursă, confirmând un raport al ziarului Kommersant de luna trecută.

O altă sursă, de asemenea familiarizată cu modul de gândire al Kremlinului, a confirmat că a fost luată o decizie și că consilierii lui Putin se pregătesc pentru participarea lui la următoarele alegeri. Alte trei surse au declarat că decizia a fost luată: Putin va candida.

„Lumea pe care o privim este foarte periculoasă”, a spus una dintre surse.

O sursă diplomatică străină, care a cerut, de asemenea, anonimatul, a declarat că Putin a luat decizia recent și că anunțul va fi făcut în curând.

În timp ce mulți diplomați, spioni și oficiali străini spun că se așteaptă ca Putin să rămână la putere pe viață, până acum nu a existat nicio confirmare specifică a planurilor sale de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2024.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze. Peskov a declarat în septembrie că, dacă Putin decide să candideze, atunci nimeni nu va putea concura cu el.

Kremlinul a respins relatările potrivit cărora Putin nu se simte bine ca fiind dezinformări răspândite de Occident.

Putin, căruia Boris Elțîn i-a înmânat președinția în ultima zi a anului 1999, a ocupat deja funcția de președinte mai mult timp decât orice alt conducător rus de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev. Putin a împlinit pe 7 octombrie, 71 de ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.